1-677-124-44227

184 Main Collins Street | West Victoria 8007

Follow us on Social media

Lorem ipsum proin gravida nibh vel velit auctor alique tenean sollicitudin.

Blog

Eindelijk inzicht! Ken jij je talenten al?

Jarenlang heb ik gewerkt als belastingadviseur en vroeg ik me af waarom ik daar niet volledig gelukkig van werd. Ik had leuke en interessante klanten, uitdagende fiscale vraagstukken en ook nog eens leuke collega’s. Dus alle ingrediënten aanwezig om het leuk te kunnen vinden en er energie van te krijgen. Toch was dat voor mij niet het geval. Ik voelde me niet gelukkig en de energie vloeide alleen maar weg. Uit diverse tests bleek dat ik de competenties had voor het beroep van belastingadviseur. Door die uitkomsten bleef ik mijn beroep maar uitoefenen. Toch voelde ik voortdurend dat er iets miste, ik wist alleen niet wat. Pas toen ik na twee burn-outs mijn onzichtbare talenten ontdekte, vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Je onzichtbare talenten gaan over je talenten op identiteitsniveau. Ze geven een antwoord op de vraag: wie ben je? Ze zijn van nature aanwezig en je hoeft ze niet aan te leren, zoals je wel competenties moet aanleren. En omdat ze van nature aanwezig zijn krijg je er energie van.

Eén van mijn talenten is vertrouweling. Ik vind het heerlijk als mensen me meer vertellen dan ze oorspronkelijk van plan waren. Daar krijg ik energie van. Ik zoek die gesprekken op omdat ze me opladen. Ik wil graag een sterk contact maken met mijn gesprekspartner. En dat is lastig als je de cijfers uit de aangifte inkomstenbelasting bespreekt. Daar kon ik vaak mijn talent niet bij kwijt. Dit kostte mij dus energie. Daarnaast ben ik ook een doordenker, ik heb denktijd nodig bij nieuwe dingen en blijf nadenken tot de puzzel volledig is. En dat moment is vaak achteraf. Bij mij kwam dat moment altijd de volgende dag onder de douche. Maar dat is lastig als je tegenover een klant zit, die graag direct een gepast antwoord wil op zijn vraag. Combineer daarnaast de doordenker met een herkauwer, die graag alle gesprekken nog een keer afspeelt,  en je krijgt een heel druk hoofd.

Het is zo fijn om na 18 jaar eindelijk inzichtelijk te hebben waarom mijn baan niet paste. Maar het is vooral ook fijn om te weten hoe ik in elkaar zit. Wie ben ik eigenlijk? Waarom doe ik wat ik doe. Hoe kan ik mijn talenten inzetten zodat ik er energie van krijg? Die kennis had ik graag eerder willen hebben.

Share