1-677-124-44227

184 Main Collins Street | West Victoria 8007

Follow us on Social media

Lorem ipsum proin gravida nibh vel velit auctor alique tenean sollicitudin.

Blog

Creëer jouw eigen succes! Wil jij zekerheid of geluk?

Trek je succes écht aan? Deze vraag krijg ik wel vaker nu ik mijn E-book ‘Creëer jouw eigen succes’ weggeef. En ja, ik ben er van overtuigd dat je succes in je leven aantrekt. Ik ben er ook van overtuigd dat je dingen aantrekt waar je niet blij van wordt. Jouw gedachten bepalen namelijk wat jij aantrekt in je leven. De vraag is alleen: wil jij zekerheid of geluk? Jij hebt een keuze!

Na mijn tweede burn-out ben ik flink met mezelf aan de slag geweest en heb ik onderzocht waar ik wel blij van word in het leven. In die periode stuitte ik ook op de Wet van de aantrekkingskracht. En het voelde direct als herkenning. Alles wat ik erover las, zag en hoorde klopte gewoon. En met die kennis ben ik ook gestart met Coach voor Talent en de Jongeren Academie. Om jongeren te leren over het aantrekken van succes in hun leven. Zodat jij kunt doen wat je leuk vindt en waar jij gelukkig van wordt.

Ineens realiseerde ik mij

‘ik pas de Wet van de aantrekkingskracht altijd al toe’

En terwijl ik dacht dat ik over nieuwe kennis beschikte, had ik tijdens één van mijn ochtendwandelingen weer zo’n aha-moment. Ik realiseerde me dat ik de Wet van de aantrekkingskracht altijd al toepas in mijn leven. Toen ik een jaar of 12 was zag ik mezelf op een kantoor werken. Volgens mij had ik een film gezien die me inspireerde. En inderdaad 10 jaar later startte mijn werk op een kantoor als belastingadviseur. En toen ik net werkte bij één van de grotere accountantskantoren zag ik mezelf wel in de positie van manager waarbij ik graag het team wilde aansturen. Mijn eigen manager destijds zat op de eerste kamer op de begane grond, waarbij ze het team aanstuurde. Vanochtend, tijdens mijn wandeling, realiseerde ik mij ineens dat dat precies is wat ik kreeg. Jaren later werkte ik bij een ander kantoor als senior op de eerste kamer van de gang en stuurde ik het team aan.

Ik had dus precies gekregen waar ik om had gevraagd. Alleen had ik om de verkeerde dingen gevraagd! Ik werd namelijk niet blij van mijn werk als belastingadviseur. De stap, om ook echt te kijken waar mijn talenten liggen, had ik helaas overgeslagen. Later heb ik mijn talenten gelukkig alsnog ontdekt. Daarover kun je hier meer lezen: https://www.coachvoortalent.nl/2019/08/26/eindelijk-inzicht-ken-jij-je-talenten-al/

Mijn keuzes waren gebaseerd op de gedachte dat als je een goede opleiding geniet, een goede baan krijgt, dat je dan ook gelukkig wordt. Niets is minder waar. Ik koos echter voor zekerheid. En jij? Wil jij zekerheid of geluk?

Creëer wat je leuk vindt!

Daarom ben ik al een langere tijd bewust bezig met creëren. En dan bedoel ik, creëren van mijn eigen leven, de dingen doen die ik wil doen, de dingen die ik leuk vind. Ik laat me niet meer leiden door angsten of beperkende overtuigingen. Dat heb ik vroeger te lang gedaan. Ik heb te lang vast gehouden aan mijn baan als belastingadviseur omdat ik daar de rekeningen mee betaalde. Wat zou er gebeuren als ik mijn baan op zou zeggen? In mijn oude gedachten, zou voor mij de wereld vergaan. Geen inkomen meer betekende mijn huis verliezen, mijn kinderen niet meer kunnen onderhouden. Ik zag alleen maar ellende en hield vast aan mijn baan.

Nu weet ik dat de hele wereld bestaat uit energie. En jouw gedachten zijn ook energie. Gedachten hebben een bepaalde frequentie en gelijksoortige frequenties trekken elkaar aan. Je krijgt dus terug wat je uitzendt. Heb je negatieve gedachten zoals angst, woede, verdriet, dan trek je negatieve gebeurtenissen aan. Positieve gedachten, zoals liefde en dankbaarheid, hebben een hogere frequentie en trekken positieve gebeurtenissen aan. Jij hebt dus een keuze wat je aantrekt in het leven.

Het klinkt allemaal mooi, de Wet van de aantrekkingskracht, maar je ziet natuurlijk het liefst bewijzen. Een herkenbare gedachte, waar niks mis mee is. Zo startte ik ook jaren geleden. Maar kijk eens om je heen. Er zijn vast wel mensen die of altijd pech hebben of altijd geluk hebben. Ken je zo iemand? Die altijd geluk heeft. Die er in jouw ogen maar weinig voor doet maar die altijd krijgt wat hij of zij wil? Hoe denk je dat dat kan? Deze mensen zijn afgesteld op de juiste frequentie. Ze zijn positief, blij, vol levensvreugde en ze vertrouwen op het leven. Je bent namelijk wat je denkt, dat je bent.

Waarom jouw gedachten belangrijk zijn

En inmiddels zijn er al meerdere onderzoekers, die op allerlei manieren onderbouwen dat dit is hoe het werkt. Zo heeft neurowetenschapper Dr. Joe Dispenza onderzocht hoe neuronen in de hersenen verbinding met elkaar maken wanneer je steeds dezelfde energie uitzendt. Wanneer je steeds hetzelfde denkt, bijvoorbeeld ‘ik ben niet goed genoeg’ dan maken de neuronen in je hersenen een verbinding en wordt de gedachte vervolgens een wet binnen je systeem. Hoe meer je dezelfde gedachten onderhoudt, des te sterker de verbinding. Met deze kennis in je achterhoofd, stel je jezelf natuurlijk de vraag, welke gedachte heb ik voortdurend?

Leer je over de Wet van de aantrekkingskracht, dan leer je dus ook om met jouw gedachten aan de slag te gaan. Je zult bepaalde gedachten moeten loslaten, namelijk de gedachten die gebaseerd zijn op angst. Want de meeste gedachten die we hebben zijn op angst gebaseerd. Komt het wel goed? Kan ik daar wel geld mee verdienen? Krijg ik dan wel een baan? Wat zullen anderen van me denken? Deze angstige gedachten heb ik ook allemaal gehad. Mijn baan als belastingadviseur betaalde de rekeningen, hoe zou ik dat op een andere manier moeten invullen? Maar als je echt op zoek gaat naar jezelf, doet waar je blij van wordt en energie van krijgt, je op angst gebaseerde gedachten loslaat, dan komt het goede op jouw pad. Dan komen kansen en toevallige ontmoetingen op jouw pad.

Neem actie

Uiteraard is het belangrijk dat jij ervoor open staat. Dat je kansen ziet maar ook benut. Als er iets op je pad komt, dan moet je stappen ondernemen. Je zult zelf in actie moeten komen. Als jij niks verandert, dan komt het niet zomaar op je deur kloppen. Zo ben ik begonnen met een nieuwe opleiding, daarmee gaf ik richting aan welke kant ik op wilde. Als ik een ingeving heb, dan doe ik daar iets mee. Ook als dat iets is, wat soms buiten mijn comfort zone ligt.

Het antwoord ligt niet direct voor je klaar. Enig doorzettingsvermogen is ook van belang. Ik begon met een opleiding kindercoach, zonder dat ik exact wist wat ik ging doen. En uiteraard, vroegen mensen om mij heen, of ik kindercoach word. Ik denk dat ik ‘ja’ zei, maar werkelijk diep van binnen geen idee had, waar het me zou brengen. Ik wist alleen dat het goed voelde en dat dat de stap was die ik moest zetten.

Wil jij zekerheid of geluk?

En natuurlijk vond ik de onzekerheid over mijn toekomst in het begin lastig. Voor het eerst in mijn leven, had ik geen idee waar ik naartoe ging. Terwijl ik vroeger vanaf mijn tienerjaren zo’n duidelijk doel had gehad. Voor mij, maar ook mijn omgeving is het af en toe nog lastig. We zijn zo gewend om duidelijke doelen te hebben, waar zekerheden zijn te behalen. Zekerheid over inkomen, een baan, noem het maar. En dan heb je doorzettingsvermogen nodig, doorzettingsvermogen op basis van je vertrouwen, waarbij je die zekerheden loslaat en de dingen blijft doen die jij graag wilt doen. Jouw geloof en overtuiging in jezelf is van groot belang om ook daadwerkelijk dicht bij jezelf te blijven. Dus aan jou de vraag: Wil jij zekerheid of geluk?

Leer de 5 stappen om succes aan te trekken en vraag hier het E-book ‘Creëer jouw eigen succes’ aan: https://www.jongerenacademie.com/e-book-creeer-jouw-eigen-succes-2/

Share
Durf los te laten