1-677-124-44227

184 Main Collins Street | West Victoria 8007

Follow us on Social media

Lorem ipsum proin gravida nibh vel velit auctor alique tenean sollicitudin.

Blog

Zet de 5 stappen van DROOM

DROOM, sinds ik gestopt ben als belastingadviseur ben ik weer begonnen met dromen. Zo zie je maar, waar je de ene deur dicht doet, gaat er een andere open. Al een tijdje ben ik op ontdekkingsreis met mezelf en naar mezelf. Ik laat me voornamelijk leiden door ingeving, inspiratie en doen wat er op mijn pad komt. En elke dag is weer een feestje. Daarbij probeer ik alles wat ik leer, te vertalen voor jongeren, voor hun ontdekkingstocht naar zichzelf. Zo kreeg ik maanden geleden de ingeving voor mijn trainingsprogramma DROOM. In DROOM leer je niet alleen jezelf ontdekken maar leer je ook jouw eigen keuzes maken, zodat je echt gaat doen wat jij leuk vindt. Zet de 5 stappen van DROOM om jouw droomwens te leven. De 5 stappen van DROOM zijn:

  1. Droomwens ontdekken
  2. Reflecteren
  3. Overtuigd zijn van jezelf
  4. Omzetten in actie en doorzettingsvermogen
  5. Met liefde en dankbaarheid ontvangen

Stap 1: Droomwens ontdekken

Wil je jouw droomwens leven dan zul je eerst moeten weten wat jouw droomwens is. Logisch toch? Hoe makkelijk de vraag ook lijkt, hoe lastiger het antwoord kan zijn. Want wat is jouw droomwens? Wat is jouw passie? Waar word jij blij van?

Ik ontdekte mijn droomwens toen ik alles losliet. Gezien mijn burn-out werd ik ook wel gedwongen om alles even los te laten. Maar van daaruit ben ik gaan voelen wat ik leuk vind om te doen. Door de komst van mijn kinderen raakte ik bijzonder geïnteresseerd in de ontwikkeling van kinderen. En uiteraard ook de rol van mij als ouder daarin. Ik ben boeken gaan lezen over dit onderwerp en voelde de wens om een opleiding te volgen. Van daaruit ben ik een kindercoach opleiding gaan doen. Alhoewel ik me niet een echte kindercoach voelde, raakte ik enorm geïnspireerd door alle kennis die ik opdeed.

Onzichtbare talenten

Vanuit mijn interne drive om mijn eigen talenten te ontdekken, kwam ik in aanraking met de onzichtbare talenten. Weer werd er iets in mij geraakt. De onzichtbare talenten geven zoveel inzichten over wie je bent en waar je blij van wordt. Het gaf mij eindelijk het antwoord op de vraag, waarom ik niet gelukkig was in mijn werk als belastingadviseur. En zo ben ik elke dag mezelf blijven ontwikkelen op de dingen die ik leuk vind. En voor ik het wist startte ik mijn eigen praktijk als jongerencoach. Elke dag voel ik dat ik de dingen mag doen, die ik leuk vind. Ik voel dat ik mijn passie heb gevonden en mijn droomwens heb ontdekt.

Lees hier meer over mijn zoektocht naar mijn droomwens.

Stap 2: Reflecteren

En terwijl jij op zoek bent naar jouw passie, jouw droomwens, merk je dat je afgeleid raakt. Of door jouw eigen gedachten of door opmerkingen van jouw omgeving. Je zet stappen om jouw droomwens vorm te geven en je omgeving vraagt of het wel verstandig is? Of er wel genoeg mogelijkheden voor een baan zijn in jouw toekomstvisie? Of je daar wel voldoende geld mee kunt verdienen? En dit raakt jou uiteraard ook.

Ik herken het helemaal van mijn eigen proces. Ik had een goed betaalde baan als belastingadviseur en nu deed ik een opleiding voor kindercoach. Zelfs de advocate die me hielp bij mijn beëindigingsovereenkomst met mijn werkgever vroeg mij nog uitdrukkelijk, of ik wel wist waar ik aan begon. En een eerlijk antwoord? Nee, ik had geen idee. In die zin, ik wist niet hoe het er over een jaar uit zou zien. Maar ik wist wel dat ik de dingen deed die ik leuk vond en waar ik energie van kreeg. En daarbij had ik geleerd, dat als je doet waar je blij van wordt, de goede dingen op je pad komen.

En nog steeds weet ik niet hoe het er over een jaar uitziet. Maar dat hoeft ook helemaal niet! Dat wordt ons geleerd, dat is onze huidige maatschappij. Het is alsof je een opleiding moet doen, zorgen voor een baan en dan ben je …. eeh… klaar ofzo. En dan heb je zekerheid: zekerheid van baan, van inkomen, dat tot jouw geluk moet leiden. En voel je je dan niet gelukkig, dan kun je dat geluk kopen met nieuwe kleren, een auto, een huis, materialistische dingen. Maar helaas zijn die geluksmomentjes vaak van korte duur.

Stap 3: Overtuigd zijn van jezelf

Wil je jouw droomwens leven dan moet je echt overtuigd zijn van jezelf. Je trekt namelijk aan wat je bent en niet wat je wilt zijn. In je hoofd kun je wel denken dat je doet wat je zelf wilt maar als je dat in je lichaam niet voelt, dan ben je niet volledig overtuigd van jezelf. Misschien denk je niet meer in angsten maar je voelt ze nog wel. En dat is dan ook precies wat je uitstraalt. Straal jij onbewust nog angsten uit, dan trek jij ook negatieve gebeurtenissen gebaseerd op deze angsten aan.

Mediteren

Als je alle kennis in stap 1 en stap 2 over jezelf hebt opgedaan dan is het nu de kunst om deze kennis te vertalen van je hoofd naar je lichaam. Dat is dan ook de derde stap in DROOM. Het is een stap die voor de één meer tijd nodig heeft, dan voor de ander. En wat hierbij niet kan ontbreken is mediteren. Door mediteren ga je voelen wat er in je lichaam gebeurt. Maar mediteren is in het begin niet voor iedereen even makkelijk. En dat weet ik uit eigen ervaring.

Toen ik begon met mediteren, had ik vooral het gevoel, dat ik mijn tijd zat te verdoen. Ik begon ermee, toen ik nog redelijk veel in mijn hoofd zat en mijn hoofd me nog van allerlei verplichtingen oplegde. En terwijl ik een to do lijstje in mijn hoofd had, moest ik rustig gaan zitten om te mediteren. Ik was er niet direct van overtuigd dat mediteren me verder zou brengen. Het was in mijn beleving alleen maar een extra to do taak op mijn lijst. Maar dat is nu gelukkig anders. Los van dat het me veel zelfvertrouwen heeft gebracht, geeft het me inspiratie. Mediteren kan niet ontbreken als jij volledig wilt gaan doen wat je leuk vindt. Het geeft je namelijk ook de antwoorden over wie jij echt bent en waar jij echt gelukkig van wordt.

Stap 4: Omzetten in actie

Heb jij de rust gevonden om te ontdekken waar je blij van wordt en energie van krijgt? Kom dan ook in actie. Ga op onderzoek uit. Maak afspraken. Zorg dat je informatie verzamelt. Oriënteer je op mogelijke opleidingen. Het is belangrijk dat jij de stapjes gaat zetten, zodat de goede dingen ook op je pad verschijnen. De toevallige ontmoetingen, de inspirerende mensen.

Maar hier zit direct een spanningsveld. Terwijl het de bedoeling is dat jij in actie komt, is het niet de bedoeling dat jij er keihard aan moet trekken. Doe wat je doet in flow, vanuit je hart, vanuit je passie, vanuit je interesse. En terwijl je hier mee bezig bent, realiseer je dan, dat dit proces het doel op zich is. Het is niet het doel om een afgeronde opleiding te hebben en te werken. Geniet van de dingen die op je pad komen. Dat is wat leven is.

Kabbelend op een beekje

Mijn loopbaanadviseur omschreef het leven destijds als volgt. Jij zit in een bootje op een kabbelend beekje. En dit beekje brengt je steeds verder. Je ontdekt steeds weer iets van jezelf, van je interesses. Af en toe ga je aan land en blijf je daar. Maar je kunt ook weer instappen en je verder laten meenemen door het beekje. Ik kabbel voortdurend op mijn beekje en stap af en toe af. De eerste keer dat ik afstapte ging ik mijn opleiding kindercoach doen. Toen ging ik verder op ontdekking.

En nog steeds ontwikkel en groei ik elke dag en mijn bedrijf groeit met mij mee. Vergeet niet dat je af en toe ook doorzettingsvermogen nodig hebt. Soms lijkt het even niet mee te zitten. Je wordt toch nog even terug gehaald door je gedachten of angsten. Of het gaat niet zoals je had verwacht. Neem afstand en kijk wat je van de situatie kunt leren. Want vaak zit daar een leermoment voor je. Waar mag jij nog groeien? Waar mag jij aandacht aan besteden? Een tegenslag is niet om jou te weerhouden jouw pad te vervolgen. Een tegenslag is er om jou te laten groeien.

Stap 5: Met liefde en dankbaarheid ontvangen

Weet jij waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt? En laat jij je niet meer leiden door beperkende gedachten, angsten, overtuigingen en emoties? Dan leef je vanuit je hart, vanuit puur bewustzijn. Dan sta je in verbinding met jezelf en met liefde. Wees dankbaar voor wat je hebt in het leven. Door bewust aandacht te besteden aan dankbaarheid straal jij een hoger energieniveau uit en trek jij de positieve dingen in het leven aan.

Vaak wordt ons geleerd dat je wordt beloond voor werken en alleen maar hard werken. Als je echter alle stappen van DROOM volgt en bewust aandacht besteed aan de energie die jij uitstraalt, zal je merken dat de dingen automatisch op je pad komen. Daarover kun je hier meer lezen.

Hoe zorg je voor die juiste energie?

Mediteren brengt je in de juiste energie. Mediteren hoort bij het ritme van mijn dag, net als ontbijten en douchen. Het brengt rust, liefde, dankbaarheid en ik start mijn dag vol energie. Creativiteit komt als ik rust neem, dat kan door meditatie maar ook door een lange wandeling. Ben ik op zoek naar inspiratie, dan kies ik er bewust voor om die rust te nemen. Je zult merken dat dat zoveel effectiever is, dan achter je computer gaan zitten op zoek naar inspiratie. Daar verkramp je alleen maar van. Inspiratie en creativiteit zit al in je! Je hebt alleen de rust nodig om ook echt te luisteren.

Ook in deze fase kun je weer leren. Oude gedachten die opkomen dat je echt meer moet doen. Mensen in je omgeving, die vinden dat je te weinig doet. Maar kijk in welke fase je zit en waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Heb ik eenmaal inspiratie of een idee dan kan ik ook prima wekenlang volledig aan de slag. Toen ik mijn ideeën duidelijk had voor mijn bedrijf zijn er ook weken geweest dat ik 12 uur per dag achter mijn computer zat om dingen uit te werken. Maar ook dat ging helemaal vanzelf. Hoe zorg jij ervoor dat jij bij jouw creativiteit komt?

Zet de 5 stappen van DROOM om jouw droomwens te ontdekken en te leven. Download hier het gratis E-book met het stappenplan DROOM. Ben jij klaar voor jouw stap? Wil jij elke dag genieten van de dingen die jij doet? Kijk dan hier voor jouw volgende stap.

Share