1-677-124-44227

184 Main Collins Street | West Victoria 8007

Follow us on Social media

Lorem ipsum proin gravida nibh vel velit auctor alique tenean sollicitudin.

Mijn verhaal

Wanneer ik mijn talent ontdekte

Aanbod

Individuele begeleiding en trainingen

Tarieven

Mijn uurloon

Gedreven door talent

Vanuit de ontdekking van mijn talenten volgde ik op mijn veertigste de opleiding tot kindercoach. Vervelend? Weer in de boeken? Zeker niet, want dit keer voedde ik mijn talenten en ging het als vanzelf. En wat gun ik het jongeren om met hun talenten te werken. Je komt in je kracht door bewustwording en het gebruik van je talenten. Je wordt trots op jezelf en krijgt zelfvertrouwen.

‘Ben je er dan?’, zul je je afvragen. Het antwoord is nee. Enkel het zien van je talenten maakt je nog niet volledig ontwikkeld. Waarom heb ík niet eerder naar mezelf geluisterd? Er was toch eerder wel een gevoel dat er iets ontbrak in mijn leven? Ik wilde zo graag mijn best doen, voor mijn omgeving, voor mijn ouders, voor mijn vrienden. In mijn opleiding kindercoach leerde ik hoe belangrijk het is om ergens bij te horen, bij je ouders, bij je vrienden, bij je school. En in dat proces is het gemakkelijk om jezelf te verliezen. Daarom begeleid ik nu jongeren, niet alleen bij het ontdekken van hun talenten, maar ook bij de ontwikkeling om te blijven luisteren naar jezelf, zodat je volledig in je kracht gaat staan.

Lees mijn blog

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

In mijn jeugd werd ik geïnspireerd door de reclame met de slogan ‘een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Deze slogan kwam ik tegen als ik naar school fietste. Ik ging er altijd nog harder door fietsen en ook nog beter mijn best doen op school. Want dat was belangrijk! Een goede opleiding, een goede baan en dan volgt een goed leven vanzelf. Toch?

Het harde werken zorgde voor een HAVO diploma, gevolgd door een VWO diploma. Veel tijd uit mijn tienerjaren besteedde ik in mijn boeken en relatief weinig met vrienden. De boeken waren veel belangrijker want ‘een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Automatisch volgde een VWO diploma tot een opleiding aan de universiteit. Ik ging Economie studeren. Was ik goed in economische vakken? Ja. Moest ik er hard voor werken? Ja. Was dat erg? Nee, want met die opleiding volgde een mooie baan en een geweldig leven. En het klopte, bijna.

De studierichting Fiscale Economie leidde tot een mooie baan. Ik had al een baan voor mijn afstuderen en nog véél mooier: ik had zelfs al een nieuwe auto besteld, die bij de baan kwam! Tijdens mijn studentenleven kon ik nauwelijks voorzien in mijn levensbehoefte en nu een prachtig startsalaris en een nieuwe auto voor de deur. Het kon niet op. Wauw!! Mijn leven ging beginnen: een baan, een auto dus nu dat mooie leven.

Van burn-outs naar het vinden van mijn passie

Ik deed mijn best en werkte hard en het harde werken werd beloond. Ik groeide snel door in mijn functie. Maar waar was nu mijn mooie leven? Ik voelde het niet. Voor mijn 30e had ik mijn eerste burn-out te pakken. Net als een griepje, het was er zomaar. Gelukkig weet ik van hard werken en doorgaan, dus liet ik me natuurlijk niet zomaar uit het veld slaan. Ik krabbelde overeind, zette weer een lach op mijn gezicht en ging met volle kracht vooruit… op naar mijn tweede burn-out. En deze heeft mijn leven veranderd.

Door begeleiding durfde ik eindelijk voor mezelf te kiezen. Mede met hulp van de inzichten die ik van mijn beide kinderen kreeg. Zij hielden mij een flinke spiegel voor. Om te beginnen ben ik terug gegaan naar mezelf, los van wat iedereen van me dacht of tegen mij zei. Het waren mijn talenten, mijn passie, mijn drijfveren. Er was geen ruimte voor die talenten in mijn baan als belastingadviseur. De begeleiding van mijn zoon bij zijn hoogsensitiviteit was voor mij aanleiding om mij verder te verdiepen in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ik wilde mijn zoon graag weer in zijn kracht zien als een blij en vrolijk jongetje. Het heeft mij veel inzichten gegeven. Hier ontstond mijn passie om andere ouders en jongeren te begeleiden. Het ontdekken en ontwikkelen van talenten van jongeren zie ik als een grote uitdaging.

Aanbod

Voor ouders – individuele begeleiding

Zijn er uitdagingen waar je kind tegenaan loopt en zoek je hiervoor begeleiding?

Dan kan ik je kind met individuele gesprekken begeleiden. De begeleiding vindt plaats in mijn praktijkruimte in Groningen, of in overleg op locatie. Naast individuele begeleiding bied ik ook individuele talentgesprekken met een uitgebreid verslag aan. In dit verslag worden al de talenten en uitdagingen van je kind weergegeven. Individuele begeleiding of talentgesprekken beginnen altijd met een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Wil je meer informatie of een vrijblijvend oriënterend gesprek voor je kind aanvragen? Neem dan contact op.

Voor ouders – trainingen

Wil je dat jouw kind leert om te gaan met uitdagingen in het leven? Vind je het belangrijk dat je kind antwoord krijgt op de vragen:

 • Wie ben ik écht?
 • Waar word ik blij van?
 • Waar krijg ik energie van?
 • Hoe kan ik beter met bepaalde situaties omgaan?
 • Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?
 • Wanneer voel ik mij gelukkig?

Meld je kind dan aan voor de training Talentontwikkeling voor jongeren van 16 t/m 28 jaar. Tijdens de training krijgt je kind inzicht in zijn talent op identiteitsniveau. De jongeren leren hoe ze in elkaar zitten, waarom ze bepaalde dingen wel of niet leuk vinden en hoe ze met hun talent omgaan. Jongeren leren begrijpen waarom je bent wie je bent en wellicht ook anders bent dan anderen. Daarnaast leren ze vaardigheden om hun talenten te laten groeien en leren ze welke omgevingsfactoren voor hun van belang zijn om het maximale uit hun talenten te halen. Zo krijgt je kind zelfinzicht, veerkracht en zelfvertrouwen. Inzicht in je talenten helpt je om dicht bij jezelf te blijven en goede keuzes te maken voor de toekomst. Wil je jouw kind zijn talent laten ontdekken, verkennen en ontwikkelen? Dan is deze training voor jouw kind.

 • Training: Drie avonden van 17.00 uur tot 20.30 uur.
 • Locatie: Groningen – centrum
 • Inclusief: Warme hap en drinken
 • Kosten: € 195 inclusief BTW (inclusief warme hap, drinken, online talententest, uitgebreid talentverslag, overig materiaal)

In verband met de corona crisis zijn er op dit moment geen trainingen gepland.

Aanmelden kan telefonisch: 06- 1205 2775 of via een e-mail naar  diana@coachvoortalent.nl

Bekijk mijn diensten

Voor scholen – trainingen

In de interactieve training over talentontwikkeling krijgen jongeren inzicht in hun onzichtbare talenten op identiteitsniveau. De training is gebaseerd op de 39 talenten van de Belgische pedagoog Luk Dewulf.

De jongeren leren hoe ze in elkaar zitten, waarom ze bepaalde dingen wel of niet leuk vinden en hoe ze met hun talent omgaan. Ze leren begrijpen waarom je bent wie je bent en wellicht ook anders bent dan anderen. Zo krijgen jongeren zelfinzicht, veerkracht en zelfvertrouwen. Door deze training komen jongeren in hun kracht, doordat ze antwoord krijgen op de vraag: wie ben ik écht?

In de interactieve training over persoonlijke ontwikkeling komen allerlei onderwerpen aan bod die belangrijk zijn in het leven. Deze onderwerpen zijn onder andere: gedachten en gedachtekracht, gedrag en emoties, kwetsbaarheid, de kracht van meditatie en visualisatie, de werking van je bewustzijn en je onderbewustzijn en innerlijke wijsheid.

De training en onderwerpen zijn expliciet gemaakt voor jongeren van 12 tot en met 21 jaar. Door deze training krijgen jongeren inzicht in zichzelf en anderen, leren ze om dicht bij zichzelf te blijven en gezonde keuzes te maken zodat ze in hun kracht blijven staan.

Wil je weten welke training het beste past? Neem dan vrijblijvend contact op.

Tarieven

 • Gratis
 • Oriënterend gesprek

 • Eenmalig
  • Maak gratis kennis
  • Geheel vrijblijvend
 • 75
 • Tarief

 • per uur
  • Op locatie
  • Flexibel inzetbaar
 • 295
 • Volledig talentinzicht

 • inclusief 2 gesprekken
  • Inclusief online tool
  • Inclusief uitgebreid verslag

Heb je vragen of wil je contact opnemen?